Wellness geldt zowel voor het lichaam als voor de geest. Het is zowel mentale als fysieke ontspanning.De wereld waarin wij leven wordt steeds meer gekenmerkt als een “ratrace” die steeds maar sneller gaat. Het lijkt er wel op alsof we ieder jaar overschakelen naar een hogere versnelling. Bij een gezonde levensstijl horen echter zowel perioden van drukte als perioden van ontspanning. Het is normaal dat we niet altijd en steeds maar opnieuw het beste van onszelf kunnen geven. Dit zou ons ons op lange termijn alleen maar zuur opbreken. Stress is hierbij het keywoord en misschien wel de epidemie van de 21ste eeuw. Wellness kan ervoor zorgen dat even alle mentale ballast van de schouders afvalt. De stress vermindert en de mentale batterij wordt opgeladen.

Wat is wellness?

Doe alles met mate

Het is een wijsheid met een zeer lange grijze baard, maar het klopt nog steeds als een bus. Doe alles met mate. Drink dus vooral dat glaasje wijn als je dat wilt, maar overdrijf niet. Train genoeg, maar niet te veel. Doe je best, meer kun je echt niet doen. Je wordt pas gelukkig als je een gezonde balans vindt in je leven.

Luister naar je lichaam

Voeding is voor iedereen anders. Iemand heeft ooit bedacht dat we rond half zeven moeten eten. Maar als je honger hebt om vijf uur, eet dan gewoon om vijf uur. Iedereen is anders en ook elk lichaam is anders. De één verbrand simpelweg meer dan de ander. Leer vooral je lichaam kennen. Weet wanneer het wat nodig heeft. Schrijf desnoods de tijdstippen op: wanneer heb je het meeste honger? Wanneer heb je behoefte aan energie? Dus, welke signalen geeft jouw lichaam en hoe ga je hier mee om?

Verander en verander en … verander

We hebben allemaal gezonde en ongezonde gewoontes. Los van die gewoontes is het goed om sport en voeding af te wisselen. Als je altijd spinazie eet, dan mis je bijvoorbeeld belangrijke vezels. Probeer verwondingen tijdens het trainen te voorkomen door bijvoorbeeld af te wisselen met meditatie, om je lichaam en spieren te realxen. Nogmaals, leer je lichaam kennen.

Onderhou je lichaam

Eten is belangrijk. Maar wat dacht je van water, lucht, zon, natuur, sporten, relaties, spiritualiteit, inspiratie en alle andere goede dingen? Blijf open staan voor vernieuwing, voor verandering, voor nieuwe uitdagingen. Ga uit je comfortzone en ontdek nieuwe dingen. Ook als het gaat om je lichaam.

Perfectie bestaat niet

En als het wel zou bestaan, dan zou je kunnen stellen dat de druk om continu perfect te zijn, imperfectie geeft. We willen ons allemaal goed voelen en er ook goed uit zien. Dat kan echter zonder dat perfecte voedselschema of trainingsschema. Strikte schema’s resulteren meestal niet in een positief resultaat op lange termijn.

Blog about Wellness and Beauty. You can check our website at https://www.akwa.be

Blog about Wellness and Beauty. You can check our website at https://www.akwa.be