Superfood: Supergreens

Deze week een superfood waar ik zelf echt gek op ben! Supergreens poeder is wat mij betreft het ideale voedingssupplement voor iedereen die niet genoeg groen binnenkrijgt. En over het algemeen geldt dat voor veel mensen helaas..

Greens

Laat ik beginnen met een uitleg van het woord ‘greens‘ wat ik nog wel veel vaker zal gaan gebruiken, maar wat jou misschien een beetje raar in de oren klinkt. In de gezondheids- of sportwereld is greens een veelgebruikte term die weinig uitlegt meer nodig heeft. Greens zijn een verzameling van verschillende groente en eventueel fruit met de allerhoogste voedingswaarde bij elkaar. Deze greens worden onder de best mogelijke omstandigheden verbouwd en bevatten daardoor ook de hoogste voedingswaarde die mogelijk is. Uit extreem vruchtbare grond nemen planten nou eenmaal ook de meest vruchtbare voedingsstoffen op.

Wat zijn Supergreens?

Deze biologisch verbouwde supergreens groeien in zeer vruchtbare grond waar ontzettend veel mineralen in zitten. De planten worden bewerkt door een gepatenteerd systeem dat de planten droogt zonder ze te verhitten waardoor de voedingsstoffen in de planten niet beschadigen. De actieve bestanddelen in de planten zoals de groene delen waar de fotosynthese plaatsvindt zijn heel gevoelig voor verhitting en gaan al bij een lichte verhitting kapot. Door het productieproces van de supergreens zijn de ingrediënten dan ook rauw, levend en zorgt het ervoor dat de natuurlijke balansvan essentiële oliën, enzymen, vitaminen en mineralen behouden blijft.

Waar bestaan de supergreens uit?

De meeste supergreens bestaan uit een zorgvuldig uitgebalanceerde en hoogwaardige mix van grassen, algen, groenten, fruit, kruiden, vitaminen, mineralen, krachtige antioxidanten, probiotica, essentiële aminozuren, enzymen en vezels. Ook bevatten supergreens een rijk spectrum aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor een optimale gezondheid, energie en vitaliteit.

Waar gebruik ik het voor?

Want ja, dit product gebruik ik zelf ook en zelfs zeer regelmatig! Vaak in mijn smoothie waar ik de dag mee begin. Zoals je misschien weet hebben wij een slowjuicer thuis waar wij groente en fruit mee juicen en waar wij iedere dag mee beginnen. Soms voeg ik daar een schepje supergreens aan toe om het nog krachtiger te maken. Maar het komt ook regelmatig voor dat onze juice op is en we geen nieuwe maken en dan zijn supergreens mijn redder in nood! Een schepje in een glas water met eventueel nog wat maca poeder erbij, even roeren en je hebt binnen een minuut een drankje waar zoveel kracht en gezondheid in zit dat je de dag met een knal begint. En omdat je per keer maar weinig gebruikt gaat een verpakking lang mee.

Conclusie

Deze supergreens zijn écht de moeite van het proberen waard! Mocht jij denken of weten dat jij te weinig groen binnen krijgt, dan is dit de oplossing voor jou!

Akwa Wellness

Bronnen

Greenfield, Ben (2014). Training: Mastering Endurance, Health & Life.

Brown, Amy (2010). Understanding Food: Principles and Preparation. 331.

Super Greens: Are Greens Powders Healthy?

What Are Superfoods and Are They Really Super?

--

--

--

Blog about Wellness and Beauty. You can check our website at https://www.akwa.be

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Beauty & Wellness Blog

Beauty & Wellness Blog

Blog about Wellness and Beauty. You can check our website at https://www.akwa.be

More from Medium

“Blue light bad, Red light good!”

3 Tactics For Managing Through A Layoff | Shellye

Foods women should eat during their periods

Our Stories are the Essence of Recovery Advocacy