Baby hydrotherapie

Beauty & Wellness Blog
3 min readNov 7, 2022

--

Kent u hydrotherapie voor baby’s? Al millennia lang wordt water gebruikt voor zijn heilzame werking. Voor de kleintjes is het water op +/- 35 °C. Met het gevoel in warm water te drijven, krijgt het kind de gewaarwordingen van de baarmoeder terug. Bovendien bieden de spasessies veel bijzondere voordelen. Ontdek de 6 voordelen van hydrotherapie voor baby’s.

1. Hydrotherapie of hoe de pijn van de baby te verlichten

Tussen 15 dagen en 3 maanden kan je kind last krijgen van koliek, die buikpijn die leidt tot huilbuien. Dankzij de beweging van het water kunnen deze pijnen aanzienlijk worden verminderd. Baby spa sessies hebben een positieve invloed op de spijsvertering. Ze kunnen ook het risico van geelzucht bij pasgeborenen verminderen. Ten slotte vermindert het de pijn die gepaard gaat met doorkomende tandjes, die meestal tussen 4 en 8 maanden beginnen.

2. Ontwikkeling van spier- en botsterkte

In het speciaal ontwikkelde badje kan de baby zich vrij bewegen met behulp van een speciale neksteun. Zo profiteert hij van de zachte weerstand van het water, die helpt zijn spier- en botsterkte te vergroten. De subtiele kracht van het water versterkt ook de ribspieren en het ademhalingssysteem. Hydrotherapie is daarom een goede manier om geleidelijk de longcapaciteit van uw baby te ontwikkelen en de bloedcirculatie te verbeteren.

3. Verbondenheid versterken

Met verbondenheid worden de speciale relaties bedoeld die kinderen vormen met hun directe omgeving. Dit is een fundamenteel aspect van de ontwikkeling van een kind. Als ze zich geliefd en veilig voelen, kunnen ze zich volledig ontwikkelen als individu. Wellness4Bay stelt deze band centraal. Het zijn de ouders die hun baby tijdens de hydrotherapie- en massagesessies begeleiden, uiteraard onder toezicht van de therapeute.

4. Kennismaking met zwemmen

Tijdens een babyspasessie beweegt de baby op zijn gemak in het bad. Zo leert hij geleidelijk zijn bewegingen te beheersen, wat zijn zwemvaardigheid stimuleert. Eenmaal ontwikkeld vormen deze aangeboren reflexen een goede basis voor toekomstige babyzwemsessies en vervolgens voor het leren zwemmen. De voordelen van hydrotherapie voor baby’s betreffen dus evenzeer hun mentale als hun fysieke ontwikkeling!

5. Vermindering van slaapstoornissen door hydrotherapie

Voor kinderen die moeilijk in slaap vallen, zijn spasessies een goede oplossing. Ze nodigen uit tot ontspanning en kalmte, dankzij de beweging van de golfjes. Bovendien zorgt de zachte weerstand van het water voor een geschikte fysieke activiteit. In een paar sessies zult u de slaapproblemen van uw kleintje zien verdwijnen. En tegelijkertijd krijgt u een goede nachtrust!

6. Het evenwicht verbeteren

De golfjes die ontstaan door de bewegingen van uw baby in het water hebben ook invloed op zijn evenwicht en coördinatie. Dit schommelen nodigt hem uit om de juiste houding en de juiste bewegingen te vinden. Het versterkt dus zijn vermogen om te kruipen en vervolgens te lopen. Is je baby in slaap gevallen? Toch blijft het water hem wiegen op het ritme van zijn ademhaling. Ziet hij er niet gelukkig en ontspannen uit?

Hydrotherapie is dus goed voor baby’s op mentaal en motorisch vlak. Tijdens de sessies leren de kleintjes in hun eigen tempo terwijl ze plezier hebben. Wil je de spa-sessies met je baby proberen? Boek dan snel een sessie bij Wellness4baby.

Wellness4Baby

Sijsjeslaan 32

3078 Everberg

02.304.00.95

Originally published at https://www.wellness4baby.be on November 7, 2022.

--

--