ACNE — EEN “KLEINE” HUIDAANDOENING MET SOMS GROTE GEVOLGEN

Beauty & Wellness Blog
2 min readJun 13, 2018

--

Ook de medische wetenschap besteedde tot voor kort maar weinig aandacht aan acne. Je was er niet ernstig ziek van en vroeg of laat ging het meestal wel een keer over.

Dat mag dan waar zijn, voor veel pubers kunnen “jeugdpuistjes” toch een dagelijkse kwelling zijn. Ze ontstaan nu eenmaal op een leeftijd waarop je er graag bij wilt horen, veel met jezelf bezig bent en de aandacht voor je uiterlijk groter is dan ooit. Wie in deze fase van zijn leven een onregelmatige huid heeft kan dat als een ware bezoeking ervaren. Want de beruchte “mee-eters” en puistjes verschijnen natuurlijk altijd op het verkeerde moment: uitgerekend als je een avond wilt gaan stappen, je grote liefde tegen het lijf loopt, of naar een representatieve baan solliciteert.

In allerlei andere situaties kun je het gevoel krijgen dat iedereen je erop aankijkt wanneer je acne hebt. Dat kan je onzeker maken in het leggen van contacten met anderen. Ook gevoelens van schaamte of schuld (in de hand gewerkt door de vele bakerpraatjes die over acne de ronde doen) en perioden van neerslachtigheid kunnen het gevolg zijn van acne. Vooral bij ouderen die vaak al van alles geprobeerd hebben om van hun acne af te raken, komen dit soort negatieve gevoelens nogal eens voor.

Meer informatie over acne vind je hier.

Pascale Loveniers

Schoonheidsinstituut Akwa

--

--