Het eerste geval van een nieuw ziektebeeld dook laat in december 2019 in Wuhan op als pneumonie met een onbekende oorzaak. De cluster van de eerste gevallen leek verband te houden met een plaatselijke markt voor vis en zeevruchten. Nader onderzoek wees uit dat de oorzaak van deze nieuwe pathologie een nieuw virus is dat officieel SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2) wordt genoemd. COVID-19 is de ziekte die door dit virus wordt veroorzaakt. Gevallen van COVID-19 zijn ondertussen gemeld op alle continenten. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft COVID-19 op 11 maart 2020 uitgeroepen tot een pandemie. …


De afgelopen maanden heeft COVID-19 zware gevolgen gehad over de hele wereld, met een aanzienlijke mortaliteit. In een zoektocht om doeltreffende preventieve en curatieve therapieën voor COVID-19 te vinden, kwamen verschillende aanbevelingen in de belangstelling. Sommige preventieve maatregelen die werden voorgesteld omvatten vitamine D en C supplementatie, gezien hun vermogen om de aangeboren immuniteit te versterken. Ook zou de blootstelling aan hoge temperaturen COVID-19 kunnen voorkomen. Tijdens de zomer van 2020 was er in veel landen een daling van de overdracht van COVID-19, evenals een daling van ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Sauna
Copyright: Akwa

Er zijn sterke aanwijzingen dat hoge temperaturen de overdracht van…


De voordelen van sauna en stoombaden worden vaak over het hoofd gezien door gebruikers die ze alleen zien als een manier om te ontspannen en tot rust te komen. Hoewel sauna en stoombaden inderdaad zowel uw lichaam en geest ontspannen, hebben ze ook vele andere voordelen.

Hieronder geven we 10 extra voordelen op van sauna en stoombaden die vaak onderbelicht worden:

  1. Reinigt de huid: De stoom helpt onzuiverheden uit de huid te verwijderen. Voorts heeft het een positieve werking op acne. Het helpt ook om de bloedcirculatie te verbeteren waardoor de huid een gezonde gloed krijgt. …

De super food van deze week is zoete aardappel! Het is echt een topproduct om vele verschillende redenen. De kans is redelijk groot dat je tot nu toe eigenlijk helemaal niet bekend bent met de zoete aardappel en nog nooit zoete aardappel gegeten hebt. De zoete aardappel wordt vooral veel gebruikt in de Surinaamse keuken en als je deze niet zo goed kent dan is de kans ook klein dat je de zoete aardappel ook niet goed kent.

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en het verhaal gaat dat Columbus de zoete aardappel mee terug nam na…


L’adoption d’un mode de vie sain pour le cœur peut aider à gérer de nombreux facteurs de risque causant une maladie cardiovasculaire et un accident vasculaire cérébral — comme un taux de cholestérol élevé, de l’hypertension artérielle, le diabète et l’usage du tabac. Le secret pour améliorer la santé du cœur est d’apporter de petits changements à son mode de vie et à ses habitudes alimentaires, un jour à la fois.

Un mode de vie sain comprend de bonnes habitudes alimentaires, la gestion du stress, l’activité physique et la cessation du tabagisme. …


Een superklein zaadje wat de super food van deze week is, ik hoor je denken ‘Hoe kan dat nou zo gezond zijn?’ Je hebt vast wel eens van lijnzaad gehoord als iemand het over afvallen of gezondheid had, maar heb je enig idee wat het is en hoe gezond het is?

Ik kan je wel vertellen dat mocht je ooit last hebben van een slechte darmwerking of van je hart- en bloedvaten en nog geen lijnzaad toegevoegd hebben aan je dieet dan zou ik daar maar snel mee beginnen! Het kan wel eens een heleboel problemen verhelpen. …


De sinaasappel is een ontzettend populaire fruitsoort. Niet alleen omdat hij zo heerlijk smaakt, lekker is als vers sapje en de hele bus meegeniet van de sinaasappelgeur als één iemand aan het pellen is. Ook omdat het een super gezonde vrucht is.

Veel mensen zouden er goed aan doen om bij een verkoudheidje eerst een flinke dosis sinaasappelen te nemen, voor ze aan de medicijnen gaan. Vooral veel mensen weten dat de sinaasappel heel veel vitamine C bevat. Maar er is meer, veel meer!

100 gram sinaasappel bevat wel 50 mg vitamine C. Per sinaasappel is dat dus ongeveer 100…


The orange is an incredibly popular fruit. Not only because it tastes so great, is delicious as a fresh juice and the whole bus enjoys the smell of the orange when one person is peeling. Also because it is a super healthy fruit.

Many people would do well to take a good dose of oranges when they have a cold before they go on medication. Especially many people know that the orange contains a lot of vitamin C. But there is more, much more!

100 grams of orange contains as much as 50 mg of vitamin C. So per orange…


L’orange est un fruit très populaire. Non seulement parce qu’elle a un goût délicieux, mais aussi parce qu’elle donne un excellent jus frais et que tout le bus peut profiter du parfum de l’orange lorsqu’une personne l’épluche. Et aussi parce que c’est un fruit très sain.

De nombreuses personnes feraient bien de commencer par prendre une bonne dose d’oranges lorsqu’elles sont enrhumées, avant de prendre leurs médicaments. Beaucoup de gens savent notamment que l’orange contient beaucoup de vitamine C. Mais il y a plus, beaucoup plus !

100 grammes d’orange contiennent pas moins de 50 mg de vitamine C. Par…


Presque tout le monde pense toujours qu’un abonnement à une salle de sport ou à un club de sport est le seul moyen de faire de l’exercice et donc le seul moyen d’être en forme et en bonne santé. Et comme une telle adhésion ne convient pas à tout le monde, de nombreuses personnes choisissent de ne pas faire d’exercice du tout. Ce n’est pas bon, alors j’ai une solution. Faites de l’exercice à la maison en regardant la télévision !

Ça ne sonne pas faux, n’est-ce pas ? Ce n’est peut-être pas ce que c’est, mais dans une certaine…

Beauty & Wellness Blog

Blog about Wellness and Beauty. You can check our website at https://www.akwa.be

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store